Årets Förening

Finlands Svenska Idrott har utsett IF Minken till Årets Förening 2018. 

Genom glädjen föds motivationen till att utvecklas inom idrottens och för att få fram de elitidrottare som har potential att prestera på den allra högsta toppen. IF Minken har en aktiv verksamhet inom såväl skidåkningen som orienteringen, från lägsta till högsta nivå av idrottare och glada motionärer. ⠀

Minken bidrar till möjligheten att satsa på längdskidåkning i Svenskfinland. I världscuppremiären i Ruka 2018 var hela tre Minkenåkare uttagna för att representera den finlandssvenska skidåkningen. En motivationshöjare och bevis på vart man kan nå med mångsidig och målmedveten träning och ett starkt föreningsstöd och driv. 

Finlands Svenska Idrotts motivering till Årets Förening 2018
Priset åker hem till Nykarleby med VR på en egen sittplats 

Priset mottogs av Skidsektionens ordförande Nina Sundberg på Finlands Svenska Idrotts idrottsfest den 14 februari i Sportens Hus i Helsingfors.

Tack till alla aktiva Minkar, det är ni som gör vår förening till Svenskfinlands bästa idrottsförening just nu! Ett stort tack skall också våra sponsorer och bidragsgivare ha för att ni gör det möjligt för oss att driva en föreningsverksamhet på den här nivån. Hoppas att alla känner sig glada över att vara Minkar idag, juniorer och seniorer, eliten och motionärer.

Under veckoslutets FSS-mästerskap i Pargas kan vi med stolthet visa upp oss i Minkens färger!