Skip to content

Orienteringsträningar

Nybörjarprogram och 2024

Nybörjarorientering 2024

Träningssamarbeten

Kolla in https://orientering.ikfalken.fi/traning/

Kom ihåg att vem som helst får ta del av dessa träningar, även om de är planerade med ungdomarna i fokus!

Träningskartor för nerladdning

Ladda ner lämplig PDF-karta via länken. Skriv ut kartan på en färgskrivare i A4-format. OBS! Se till att utskriften inte krymper eller förstorar utskriften för att skalan ska blir rätt, i Adobe Reader kryssas rutan “Verklig storlek”.

Från och med april börjar vi med orienteringsträningar utomhus.
Nedan finns ett urval träningarnas banor att hämta för egen utskrift, efter att träningstillfället har hållits. OBS! Alla banor kommer inte att finnas tillgängliga.

11.4.2021 Rummelbacken, sprint. Banor för egen utskrift A 4,5 kmB 2,6 kmC 1,5 km, orange-fiberband vid kontrollpunkterna.

25.4.2021 Kovjoki skola. Banor (sprint) för egen utskrift A 2,0 kmB 1,5 km, C 1 km. Gula band vid kontrollpunkterna.

16.5.2021 Öjskatan, småbåtshamnen förbi Lisedal. Banor för utskrift. A 4 kmB 2 kmC 1,3 kmD 0,9 km. Gula band vid kontrollpunkterna.

23.4.2021 Andrasjöstrandväg vid skidspåret. Banor för utskrift. A 5 kmB 3 kmC1,7 km. Gula band vi kontrollpunkterna.

Poängräkningen, som används för utdelning av intresse- / aktivitetspris efter säsongen, ändras från och med 2019 för orienteringsträningar och -tävlingar. Poängerna räknas enligt följande:
2 poäng – egna torsdagsträningar och skärmjakten.
4 poäng – nationella och ekorrstigstävlingar samt DM
6 poäng – FSOM och FM

Arrangörsinfo

Här hittas info till arrangörer av träningar och Skärmjakten.

Är du utsedd till arrangör och redan nu vet att du är upptagen byt med någon annan eller skaffa en vikarie, om det inte lyckas så meddela Emilia Ek eller Yvonne Granlund.

Träningskartor

Det håller på och byggs upp en databas med träningsbanor för orienterare i nejden. Kartor med färdiga banor finns att ladda ner via Google Drive om man registrerar sig. Registrera dig genom att sända sitt namn och din epost-adress till mapsbylennartti(ät)gmail.com Banor/kartor finns över olika ställen i området Nykarleby och norrut, allt beror på hur många föreningar som går med. Tanken är att den erfarna orienteraren ska hitta bra träningsmöjligheter då det passar tidsmässigt.Ibland finns fiberband eller gamla kontrollställningar i terrängen som utgör kontrollpunkten. Kartorna är i PDF- eller JPG-format och kan skrivas ut med vilken färgprinter som helst.