Skip to content

Skidkul och skidträningar

IF Minkens skidkul hålls onsdagar kl. 18.00 i skidspåret bakom Stjärnhallen. Ledda träningar ordnas för barn i årskurs 1 till 9. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå för att alla ska kunna träna utifrån sina egna förutsättningar. Ju oftare man deltar, desto större chans att vinna utlottningspriser på skidavslutningen under våren.

Yngre barn och nybörjare kan delta i Kottens Skidskola som ordnas vid några tillfällen under vintern samtidigt som Skidkul. Mera info på kommande.

Träningarna är ute i skidspåren så kom färdigt ombytt i god tid så du hinner med och hittar till rätt grupp!

Köldgränsen är -15 grader. Vi följer termometern utanför Stjärnhallen. I Skidkuls WhatsApp-grupp informerar vi närmare om ändringar. 

WhatsApp-grupperna

  

Hör av dig till någon i Skidsektionen eller skriv upp dig på anmälningslistan inne i Bombskyddet så lägger vi till dig i WhatsApp-gruppen. Du kan också ansluta till WhatsApp med QR-kod eller länkarna till Skidkul eller Juniorgruppen. Skillnaden är att i Juniorgruppen informerar vi också om tävlingar och sommarträningar.
Du som tävlar i 14- och 16-års klass kan också ansluta till Hopeasompagruppen där vi informerar om mera intensiva träningar och träningar tillsammans med samarbetsföreningar.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften för Skidkul är 29 €. I den ingår förutom ledda träningar också Skidpasset som innehåller tävlingslicens och försäkring för vinterns träningar och tävlingar. Observera att licensen är dyrare om man är född tidigare än 31.5.2011! 
För Jepo Cup behövs ingen tävlingslicens.

För att Minken ska sköta om anmälningen till vinterns skidtävlingar krävs också att man betalar Minkens medlemsavgift som är 20 € per person eller högst 60 € per hushåll. Medlemsavgiften gäller verksamhetsåret 1.5 – 30.4 och faktureras under våren. Är du inte medlem från tidigare eller behöver ändra era uppgifter så sänd ett mail till info@minken.fi.

Kilometerkortet

På kilometerkortet skall man samla så många skidkilometrar som möjligt under vintern. Kortet skall sedan lämnas in med förälders underskrift. Pris fås på junioravslutningen enligt hur långt man har skidat.
Du kan ladda ner och skriva ut kilometerkortet här.

JEPO cup

Traditionella föreningstävlingen Jepo Cup ordnas några kvällar under vintern för U6 – U16, dvs även deltagare från Kottens skiskola kan vara med!

I cupen ingår deltävlingar som skidas i Munsala, Jeppo och i Nykarleby beroende på snösituation. Prisutdelning vid sista deltävlingen för de som deltagit i minst 2 st tävlingar. Också barn som deltar i Kottens skidskola kan vara med i Jepo Cup.

Skidkulprogrammet 2023 – 2024

Det preliminära programmet för Skidkul i Nykarleby centrum ser ut så här:

 • 3.1 – Skidkul, fri stil – inhiberat pga köld!
 • 10.1 – Skidkul, fri stil
 • 17.1 – Jepo cup deltävling 1, Centrum, fri stil
 • 24.1 – Skidkul, fri stil
 • 31.1 – Skidkul, klassiskt
 • 7.2 – Skidkul, fri stil
 • 14.2 – Jepo cup deltävling 2, Centrum, fri stil – masstart
 • 21.2 – Skidkul, fri stil
 • 6.3 – Jepo cup deltävling 3, Centrum
 • 13.3 – Skidkul, fri stil
 • 20.3 – Skidkul, klassiskt
 • 27.3 – Avslutning och prisutdelning för Jepo cupen, fri stil

OBS! Programmet kan ändras beroende väder och andra tävlingar i skidkalendern. Vi meddelar om ändringar i Skidkuls Whatsappgrupp!

Kottens skidskola

Om du är kring 5 år eller är nybörjare på skidor och har drömt att lära dig skida så är Kottens skidskola något fär dig! Vi leker, skrattar och lär oss stå på skidor! Vid fyra tillfällen i samband med Skidkul kommer vi att ha Kottens skidskola i skidspåret bakom Stjärnhallen. Vi avslutar varje tillfälle med varm saft!

Preliminärt program för Kottens skidskola 2024

 • 31.1
 • 7.2
 • 14.2
 • 21.2

Med reservation för ändringar.
Följ med Skidkuls Facebooksida och anmäl dig till WhatsApp-gruppen för att få information om ändringar!

Hör av dig till någon i Skidsektionen eller skriv upp dig på anmälningslistan inne i Bombskyddet så lägger vi till dig i WhatsApp-gruppen. Du kan också ansluta till direkt med QR-koden eller länken till Skidkul.

Kottens sidskola är gratis!
Ansvarig för skidskolan: Linda Backlund, tel. 045 – 890 2960