Onnis runda 2019

Den senaste veckans väder med regn och många plusgrader oroade arrangörerna men under natten slog vädret om och årets upplaga av Onnis runda kunde skidas i både snö, minusgrader och friska vindar.  Onnis rundas grundare, 88-årige Onni Välimäki öppnade skidjippot och gav traditionsenligt ett extra pris åt jubileumsnumret som i år var 44 för att Onnis runda ordnades för 44:e gången!

Totalt 307 barn ställde sig på startlinjen. I år var det 144 barn som skidade i U6 klass och tog sig ca 300 meter runt Skogsvallen. 13 tappra minderåriga valde att ställa upp med U8 och skidade istället 1 km. Totalt 163 barn skidade 1-3 km i de äldre klasserna U8 – U16.

Årets mest långväga deltagare kom från Norge och årets yngsta skidåkare var bara ett år! Den mest spännande uppgörelsen fanns i F10-klassen där tre flickor kom spurtande in mot mål och loppet vanns slutligen av Minkens Ellinor med en hårfin marginal som måste dubbelbekräftas av målkontrollanterna. P12-klassen var också en jämn uppgörelse som slutade med trippelseger för Minkens Eddie, Robin och Sander.

Övriga topp-3 resultat för Minken fanns i F8 som vanns av Alva med Ella på tredje plats. P8 slutade med dubbelseger av Nico och Sigge. Wilhelm Å blev tvåa i P10, Kajsa tredje i F12 och Emilia tvåa i F14. Bra kämpat också alla andra som deltog!

deltagarsidan finns nu slutresultat från Onnis runda och bilderna från jippot finns på vår Facebooksida. Läs också gärna Österbottens Tidnings artikel om Onnis runda.