IF Minken ja Norrvalla Ski Team fuusioituvat.

Menneen talven aikana Minkenin hallituksen jäsenillä ollut useampia ajatuksia siitä, kuinka seura voisi tukea huippuhiihtäjien kehitystä ja tukea nuorien toimintaa. Erityisen huolestuttava on ollut, ettei seura ole saanut kaikkiin Suomen Cupin viesteihin joukkuetta. Samaan aikaan yhä harvempi seura panostaa huippuhiihtoon. Yhdistymisen myötä alueen parhaille hiihtäjille haluttiin tarjota paremmat mahdollisuudet huipun tavoitteluun.

 

Useissa maissa, Suomi mukaan lukien, on entistä vähemmän seuroja, jotka panostavat huippu-urheiluun… varapuheenjohtaja Tomas Wikblomin mukaan pitäisi työskennellä sen hyväksi, että alueen parhaat hiihtäjät voisivat hiihtää samassa seurassa ja samalla vahvistaa FSS… Hiihtoliitossa. Hiihtoseurat IF Minken ja Norrvalla Ski Team jakavat saman arvomaailman, ja sen ansiosta läheinen yhteistyö huipputasolla on vuosien saatossa ollut helppoa.

 

Koska yhdistykset ovat lähellä toisiaan sekä urheilullisesti että maantieteellisesti, ja molemmat ovat myös FSS-seuroja, aloitettiin seurojen voimien yhdistäminen kärjen saavuttamiseksi Suomessa. Molempien yhdistysten hallitukset ovat nyt sopineet yhdistysten yhdistämisestä tulevalle kaudelle, kerrotaan tiedotteessa.

Käytännössä Norrvalla Ski Team lakkautetaan ja toiminta siirtyy IF Minkenin alaisuuteen. Huippuhiihdosta seurassa vastaa Johan Granlund. Jonas Lindell jatkaa Norrvalla Ski Academyn valmentaminen.

Norrvallasta Minkeniin siirtyvät hiihtäjät ovat naisten puolella Sandra Jordman (s. 1999), Signe Jakobsson (2006) ja Wilma Hjerpe (s. 2006) sekä miesten puolella Alexander Ståhlberg (2002), Petteri Mattila (2001), Casper Hjerpe (2001) ja Mika Kärkkäinen (2005).

Samaan aikaan IF Minkeniin siirtyy nuoria hiihtäjiä IF Femmanista: Josephine Sundqvist (s. 2002), Elias Eriksson (2008) ja Hannes Wägar (2009).

IF Minken ja Norrvalla Ski Team järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden Munsalagårdenissa 17. toukokuuta 2022 klo 15.00. IF Minkeniltä on mukana varapuheenjohtaja Tomas Wikblom ja kärkihiihtäjistä vastaava Johan Granlund.  Norrvallaa edustaa puheenjohtaja Ben-Johan Ståhlberg. Norrvallan hiihtäjistä on mukana Alexander Ståhlberg ja Signe Jakobsson.